Moda da bazen can yakabilir !

Moda da bazen can yakabilir !
Güncelleme:

Bu 5 kıyafetin vücudumuza verdiği zararları duyunca çok şaşıracaksınız!

Çoğumuzun gardrobunun baş elemanları olan bu 5 kıyafet aslında vücudumuzda bazı rahatsızlıklar yaratıp ağrıya neden olabiliyormuş. Bu giysileri seçerken birtakım özelliklerine dikkat etmekte fayda var.

Dar pantalon

Son yılların en moda pantalonu 'skinny jean'ler. Evet, üzerimizde çok güzel duruyor; ayakkabı ve bluzlarla çok güzel kombinlenebiliyor olabilir. Fakat çok sıkı olmaları nedeniyle hem rahatsız hissettirebiliyor, hem de üst bacaklarımızı fazlasıyla sıkıştırdığı için kan dolaşımını zorlaştırıyor. Dolayısıyla selülit ve varis oluşumuna neden oluyor. Ayrıca, dar pantolonlar genital bölgedeki ısıyı yükseltiğinden, vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanma riskini de artırıyor!

Topuklu ayakkabı

Her kadının en özel parçasıdır yüksek topuklu bu ayakkabılar, şüphesiz... Fakat sürekli olarak giyildiğinde ve bu ayakkabılar ile çok uzun süre ayakta kalındığında ne kadar sıkıntı yarattığını bilmeyenimiz yoktur. Bırakın ayaklarda yaşanan acıyı, topuklu ayakkabı başımızı öne doğru tutmamıza neden olup, boyun ağrısına bile neden oluyormuş!

Tanga

Birçok kadının iç çamaşırı dolabının baş aksesuarlarından tanga, özellikle ip tanga ve biraz da sıkı bir model olduğunda kalça aranızdaki kemikte rahatsızlık yaratabiliyor ve oradaki derinize zarar verebiliyor. Ayrıca, modeli nedeniyle vajinal enfeksiyona, alerjiye ve kızarıklıklara fazlasıyla müsaade ettiğinden, sürekli giymemek, dikkatli kullanmak gerekiyor. Ayrıca, seçiminizi yaparken sentetik olmamasına özen gösterin.

Omuz çantası

Tek omzunuza taktığınız çantanın sırt, omuz, hatta boyun ağrısına neden olduğunu biliyor muydunuz? Hele ki bu büyük bir çantaysa ve içi ağır birkaç eşyayla doluysa ağrı riski daha da artıyor. İlla bu tip çanta kullanacaksanız da, düzenli bir şekilde omuz değiştirerek takmanızı tavsiye ediyoruz. Tabi aynı zamanda içini fazla doldurmamayı da!

Parmak arası sandalet

Ayak baş parmağımızla işaret parmağımız arasına giren separatörü nedeniyle bazen çok can yakabiliyor. Özellikle plastik veya sert malzemelerle üretilmiş sandaletler parmak arasındaki deriye zarar verebilir ve acı hissetmenize neden olabilir. Ayrıca, yürürken fazla efor sarf ettiren parmak arası sandaletleri tüm gün boyunca kullanmamaya dikkat edin!